De Loods mediaproducties
documentaires en opdrachtfilms
De Loods
mediaproducties

Noordelijke Architecten deel 3: Oude Erven, Nieuwe Schuren

15-07-2017

En vandaag beten we het spits af van deel drie uit de serie Noordelijke Architecten.

Deze keer is het thema: bouwen in agrarisch landschap. Catalogusschuren versus gebouwen onder architectuur. Is het noodzakelijk? Kost het werkelijk veel meer? Wat levert het op? En hoe ziet de toekomst van het noordelijk agrarisch landschap er uit? Op zijn kantoor in Beilen interviewden we vandaag Rob Hendriks van DAAD architecten. Hij heeft een interessante filosofie over hoe boerderij, erf en landschap een drie-eenheid vormen en hoe er volgens die context gebouwd kan worden om die eenheid te behouden en te versterken. Het oude meesterschap in deze film wordt vertegenwoordigd door Oeds de Leeuw Wieland, een aannemer/architect van het begin van de 20e eeuw uit Loppersum. De komende weken gaan we filmen op zeer uiteenlopende boerderijen in Groningen en Drenthe.

Ons team bestaat net als de vorige fim uit Teade Jagersma (camera) en Menno Knevel (geluid). Binnenkort meer over de film, met wellicht wat foto's. Overigens is deel 4 ook al in een vroeg stadium van ontwikkeling, maar ook daarover later meer.

[edit 07-11-2017:]

Intussen is deze film al weer af en is "Oude Erven, Nieuwe Schuren" gaan heten. De première laat overigens nog even op zich wachten, die zal ergens in het begin van 2018 plaats gaan vinden op de bijhorende tentoonstelling.

Op de bijgaande foto is geluidsman Menno Knevel te zien bij het opnemen van het ruischend graan.