De Loods mediaproducties
documentaires en opdrachtfilms
De Loods
mediaproducties
video_one
2012

in context - Trailer

Documentaire roadmovie over architectuur.

Over deze film

in context - Trailer


  • Jaar: 2012
  • Soort: Documentaire, 50 minuten
  • Opdrachtgever: Stichting Beeldlijn

Een film vol bijzondere architectuur en zeer uitgesproken meningen. in context is een documentaire over architectuur maar tegelijkertijd ook een roadmovie. In een oude rode Volvo 240 reizen Gunnar Daan en Cor Kalfsbeek, twee door de wol geverfde architecten door Groningen, Drenthe en Friesland. Ze delen hun mening over hoe te bouwen in context met de omgeving, over hun beider gebouwen en over die van anderen. De film is ook beschikbaar met Engelse ondertiteling.

 

Bekijk de hele film hier.

 

Uit de pers:

"Het is een film die twee vakmensen vooral wilde laten praten over de relatie tussen architectuur en landschap maar die tegelijkertijd laat zien hoe gearriveerde architecten eerder gevoeliger lijken te worden dan zelfverzekerder over hun werk. En dat is eigenlijk het mooiste aan deze documentaire." - Friesch Dagblad (juni 2012)

"Vijf sterren. Een bijzondere architectuurdocumentaire met een heldere, krachtige vorm. " - Dagblad van het Noorden (juni 2012)

"Eerlijk en oprecht, integer en soms zelfs vertederend." - Platform Gras (juni 2012)

"Wat vooral opvalt, naast de snelcursus architectuur die de leek voor de kiezen krijgt, is de opzet van de film. Geen zoveelste spin-off van de zapcultuur met elke seconde een beeldje, maar lange shots, waarin de mannen ruimte krijgen om te praten. Met zinnen die hout snijden, rake opmerkingen." - Groninger Gezinsbode (juni 2012) -